Razglasitev Nagrade za najboljše kadrovske prakse v Republiki Sloveniji 2021

Razglasitev Nagrade za najboljše kadrovske prakse v Republiki Sloveniji…

Full 1
Full 1

Razglasitev Nagrade za najboljše kadrovske prakse v Republiki Sloveniji 2021

V sklopu 40. mednarodne konference o razvoju organizacijskih znanosti so razglasili nagrade za najboljše kadrovske prakse v Republiki Sloveniji 2021. Organizatorja natečaja, Fakulteta za organizacijske vede Univerze v Mariboru in karierno-zaposlitveni portal MojeDelo.com sta v sodelovanju s SPIRIT Slovenija za najuspešnejše delo na kadrovskem področju izbrala podjetje GENERALI zavarovalnica d.d.

Od srede, 17. marca 2021, do petka, 19. marca 2021, je na daljavo, v spletnem okolju MS Teams potekala tradicionalna, že 40. mednarodna konferenca o razvoju organizacijskih znanosti, ki jo vsako leto organizira Univerza v Mariboru, Fakulteta za organizacijske vede. V sklopu konferenčnega programa je Fakulteta za organizacijske vede UM v sodelovanju s soorganizatorjem, karierno-zaposlitvenim portalom MojeDelo.com in s podporo Spirit Slovenija, razglasila nagrado za najboljše kadrovske prakse v Republiki Sloveniji 2021. Med šestimi finalisti izbora je strokovna komisija natečaja za najuspešnejše delo na kadrovskem področju izbrala podjetje GENERALI zavarovalnica d.d. Organizatorji poudarjajo, da želijo z nagrado za najboljše kadrovske prakse izpostaviti tiste organizacije, ki so pri svojem delu predane odličnosti in učinkovitosti.

»Veseli nas, da smo tudi letos prejeli veliko prijav na natečaj Najboljše kadrovske prakse za leto 2021. Prav vsa prijavljena podjetja so pokazala, kako zelo mar jim je za zaposlene v teh posebnih in turbolentnih časih. Ko zaposleni občutijo, da njihove organizacije skrbijo za njihovo dobro počutje, so bolj angažirani, zadovoljni s svojim delom in veliko bolj produktivni. Podjetja hkrati s tem krepijo svojo blagovno znamko delodajalca in lažje privabijo najboljše kandidate v svoj kolektiv,« sta povedali Tjaša Kuharič Srša in Monika Burjek, članici strokovne komisije in HR specialistki na karierno-zaposlitvenem portalu MojeDelo.com.

Kriterij natečaja za najboljšo kadrovsko prakso 2021: Inovativnost na kadrovskem področju v pogojih COVID-19

Letošnje leto je posebno kot je bilo posebno preteklo leto. In ravno razmere,  v katerih so se morale organizacije in družba prilagoditi novim načinom dela, so narekovale letošnjo rdečo nit natečaja najboljših kadrovskih praks 2021. Organizacije, ki so se odzvale natečaju, so svoje vloge prijavile pod kriterijem: »Inovativnost na kadrovskem področju v pogojih COVID-19«.

Na natečaj za najboljše kadrovske prakse 2021 so se lahko prijavili delodajalci zasebnega in javnega sektorja s sedežem v Republiki Sloveniji, teh je bilo letos enajst. Delodajalca oziroma organizacijo je lahko predlagala organizacija sama, kadrovski oddelek organizacije ali drugi deležniki organizacije, kot so stranke, dobavitelji in podobno. Gre za drugo razglasitev najboljših kadrovskih praks v Republiki Sloveniji in tako kot v preteklem letu so podjetja in organizacije tudi tokrat navdušile. Finalisti natečaja (6): Generali zavarovalnica d.d., Kuehne+Nagel, d.o.o., Pharma Swiss, d.o.o., PricewaterhouseCoppers, d.o.o., Steklarna Hrastnik, d.o.o. in Weiler Abrasives, d.o.o. so na dogodku, ki je potekal na daljavo, v četrtek, 18. marca 2021 predstavili prijavljene kadrovske prakse. S predstavitvami le-teh so dokazali, da so podjetja in organizacije pripravljene na izzive, ki jih narekuje okolje in da so se v novih razmerah odlično znašli.

»Izbira finalistov in na koncu zmagovalca ni bila lahka. Odločili smo se za kadrovske prakse podjetja Generali zavarovalnica d.d., ki so nam poleg odličnosti dale tudi občutek živosti, inspiracije in timskega dela, da se da narediti veliko z majhnimi sredstvi, ob zavedanju, da so zaposleni največje bogastvo vsake organizacije,« so še povedali pri MojeDelo.com.

Na prvem mestu je dobrobit zaposlenih.

Nagrado za najboljšo kadrovsko prakso je prejela GENERALI zavarovalnica d.d. Gospa Eva Zorko, ki je predstavljala kadrovsko prakso, je ob prejemu nagrade povedala, da deljenje dobrih praks na področju razvoja kadrov še nikoli ni bilo tako pomembno, kot v zadnjem letu. »Čeprav smo se znašli v podobni situaciji, je vsako podjetje rešitve snovalo na svoj način, vsi pa ob tem na prvo mesto postavljamo dobrobit zaposlenih. V največji transformaciji delovnega okolja v zadnjem stoletju, ko se nam je včasih zazdelo, da je svet obstal, smo na področju razvoja kadrov inovirali, digitalizirali in ustvarjali odlično izkušnjo zaposlenih. Vesela sem, da je bil naš program skrbi za zaposlene na daljavo prepoznan kot najboljša kadrovska praksa v RS.«

Komisija natečaja pa je podelila še eno priznanje, in sicer častno omembo v zvezi z Nagrado za najboljše kadrovske prakse 2021. Gre za nagrado proizvodnemu podjetju Steklarna Hrastnik d.o.o., ki jih čas epidemije ni smel ustaviti oz. je prilagajanje spremembam terjalo za proizvodno okolje izjemen kadrovski napor, ki ga je podjetje v svoji prijavi izpostavilo.

Direktor sektorja Kadri in splošne zadeve Steklarne Hrastnik, mag. Ivan Papič, je ob razglasitvi povedal: »Ko v Steklarni Hrastnik razmišljamo o prihodnosti, ne razmišljamo samo o razvoju, obliki, novostih in izdelkih. Naš cilj so zadovoljni zaposleni, čisto okolje za naše otroke, trajnostni razvoj, inovativnost in družbena odgovornost v vseh odtenkih. V Steklarni Hrastnik smo zaradi narave dela vezani na nepretrgano delovanje steklarskih peči ter strojev. Lansko leto, ki ga je zaznamoval COVID-19, je nujnost naših strateških usmeritev samo še potrdilo.  Praktično čez noč smo tako prilagodili poslovanje, da smo v največji možni meri ohranili zdravje ljudi – ob tem pa poskrbeli za nujno delovanje ter poslovanje našega podjetja.«

Vodja konference, izr. prof. dr. Polona Šprajc, ki je povezovala dogodek, je izpostavila, da so prav vse prijave organizacij, ki so prispele na natečaj vredne pohvale. »Še kako smo priča praksam, ki delujejo v korist zaposlenih, ki so srce in duša vsake organizacije. Verjamemo, da smo s predstavitvijo finalistov in razglasitvijo naredili še en pomemben korak k povezovanju akademskega in strokovnega okolja, ki predstavlja možnosti, da soustvarjamo razvoj tudi na področju prepoznavnosti kadrovskih praks podjetij.«

Organizatorja Fakulteta za organizacijske vede UM in karierno-zaposlitveni portal MojeDelo.com sta prepričana, da je program spletnega dogodka tudi letos upravičil svoj namen in glede na negotove razmere današnjega časa ponudil mnogo kreativnih kadrovskih praks ter druženja s kolegi in prijatelji, čeprav na daljavo.

Natečaj za najboljše kadrovske prakse bo potekal tudi v prihodnjem letu. Podrobnosti bodo v kratkem objavljene na spletni strani: https://nkp.fov.um.si/.

Nekaj utrinkov spletnega dogodka:

Skip to content