Podelili smo najboljše kadrovske prakse 2020

Podelili smo najboljše kadrovske prakse 2020

Full 1
Full 1

Podelili smo najboljše kadrovske prakse 2020

Fakulteta za organizacijske vede UM je v okviru uspešno zaključene 39. mednarodne znanstvene konference z naslovom »Organizacije na krožišču inovativnosti in digitalne transformacije«, v sodelovanju z MojeDelo.com podelila tudi prva priznanja in nagradi za najboljše kadrovske prakse 2020.

Na Fakulteti za organizacijske vede UM že več kot 60 let sooblikujejo raven strokovnega znanja s področja kadrovskega managementa v Sloveniji. Poleg zavezanosti h kakovostnim in aktualnim izobraževalnim programom, ki jih ponujajo v okviru študijskega programa Organizacija in management kadrovskih in izobraževalnih sistemov, njihova znanstvena in strokovna ekipa prispeva k reševanju kadrovskih izzivov podjetij in organizacij v praksi. V letu 2019 so skupaj z ekipo MojeDelo.com zastavili projekt z naslovom najboljše kadrovske prakse in z namenom, da izpostavijo tiste organizacije, ki so pri svojem delu še posebej predane odličnosti ter učinkovitosti na kadrovskem področju ter si želijo tovrstnega sodelovanja.

Natečaj najboljše kadrovske prakse je bil odprt za vse delodajalce zasebnega in javnega sektorja s sedežem v Republiki Sloveniji (tudi za multinacionalke, lokalna podjetja, vladne agencije, mala in srednje velika podjetja). Delodajalca oz. organizacijo je lahko predlaga organizacija sama, kadrovski oddelek organizacije ali drugi deležniki organizacije (stranke, dobavitelji …). Kategorije nagrad najboljših kadrovskih praks, ki so jih zaobjeli za leto 2020 so bile uravnoteženost poklicnega in zasebnega življenja, zavzetost in pripadnost zaposlenih, razvoj in izobraževanje zaposlenih ter inovativnost na HR področju. Po razpisu so prejeli 13 vlog organizacij, med katerimi je strokovna komisija izbrala šest finalistov.

V okviru 39. mednarodne znanstvene konference se je včeraj, 24. septembra v prostorih Mestne knjižnice Kranj predstavilo vseh šest organizacij, ki so prišle v ožji izbor. Ravno tako je bilo v okviru dogodka izvedeno tudi strokovno predavanje s področja odličnosti in EFQM. Zaradi razmer Covid-19 je bila prireditev za širšo javnost predvajana v živo.

Strokovna komisija je po zaključenih predstavitvah podelila priznanja vsem finalistom in sicer naslednjim organizacijam: Cosylab Control System Laboratory, d. d., Kostak komunalno in gradbeno podjetje, d. d., Lek, d. d., Plastika Skaza, d. o. o., Vzajemna zdravstvena zavarovalnica d. v. z. in Zavarovalnica Triglav, d. d.

Nagrado za najboljšo kadrovsko prakso 2020 je prejelo podjetje Plastika Skaza, d. o. o.

Podjetje Plastika Skaza, d. o. o., si je nagrado za najboljše kadrovske prakse 2020 prislužilo, ker s svojimi ukrepi in programi omogoča ravnovesje med poklicnim in zasebnim življenjem zaposlenih, skrbi za pozitivno organizacijsko kulturo, spodbuja zaposlene k razvoju in izobraževanju, poleg tega pa je v lanskem letu prikazalo najboljši primer inovativnosti na kadrovskem področjuTo so bila tudi ključna kadrovska področja, ki smo jih pri prijavljenih podjetjih ocenjevali je povedala članica komisije Monika Burjek, HR specialistka pri portalu MojeDelo.com, kjer so slovenskim delodajalcem skozi vse leto v pomoč pri iskanju najustreznejših kadrov.

Vodja službe za odnose z javnostmi je po podelitvi povedala: »V podjetju Skaza smo izjemno ponosni na prejeto priznanje Naj kadrovska praksa, ki dokazuje, da kot novodobna organizacija uspešno premagujemo vse izzive ter na prvo mesto postavljamo skrb za poslovno in osebno rast naših zaposlenih. Nagrada nam pomeni še toliko več, saj smo prepričani, da so zaposleni največji kapital podjetja. Zato gradimo takšno organizacijsko kulturo, ki jim omogoča, da so srečni, strastni in srčni. Le s skupnimi močmi lahko uresničujemo naše cilje ter presegamo pričakovanja naših kupcev, kar pa nikakor ne ni bilo mogoče brez podpore vodstva in lastnikov.« Nagrado za najboljšo kadrovsko prakso 2020 – častna omemba je za projekt »Bio Camp« prejelo podjetje Lek, d. d.

Dogodek je podprla tudi organizacija Spirit Slovenija v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije.

Ob zaključku dogodka je sledila napoved nagrad za najboljše kadrovske prakse za leto 2021. Podelitev nagrad bo potekala ob  40. jubilejni mednarodni znanstveni konferenci, ki predvidoma med 17. in 19. marcem 2021.

Nekaj utrinkov iz podelitve:

Skip to content